Fie ca-ti place, fie ca nu-ti place de „ciobanul” Becali, sa fii pentru continuitate – cel putin la fotbal – este in primul rand o chestiune de bun simt si daca vrei si de logica elementara.

Echipa de fotbal Steaua Bucuresti este una singura si asa a fost mereu. Chiar si daca a(r fi) trecut ilegal in posesia lui Becali, echipa este aceeasi. Si cu sau fara brand, cu sau fara nume, tot aia o sa fie Steaua Bucuresti sau fosta Steaua Bucuresti, nascuta la 1947, si peste un milion de ani.

Versiunea 2017, daca pana la urma o sa existe una, nu o sa fie niciodata altceva decat echipa infiintata in 2017.

Daca Becali a preluat cumva ilegal echipa de la CSA, tranzactia devine nula si echipa de fotbal reintra in posesia celor care au avut-o de la bun inceput, iar cei care au inlesnit respectiva tranzactie raspund in fata justitiei.
Sau cel putin asa vad eu lucrurile. Pentru ca echipa aia e un bun care trebuie restituit proprietarului de drept. Cu tot ce contine acel bun, inclusiv locul in liga intai, coeficient uefa si ce naiba o mai avea o echipa de fotbal.

CSA-ul, din momentul in care isi face o alta echipa, are o alta echipa. Chiar daca prin „botez” o numeste la fel ca pe prima, echipa nu mai este aceeasi. Asa cum nici doi copii ai unei aceleiasi familii pe care ii cheama Ion nu sunt acelasi Ion.

Iar palmaresul, istoria… si toate celelalte chestii mai degraba sentimentale merg cu echipa continuatoare indiferent prin cate transformari ar trece ea.

Anunțuri